Del 2

2013-05-02 . 22:59:18 . Allmänt

Tänkte passa på fortsätta skriva medan gumman sover... Hon lär vakna snart igen så jag skyndar mig. :P
 
Ja, vi hade tänkt åka hem i fredags-lördags men det blev inte så. I fredags gjorde vi läkarundersökning och då upptäckte läkaren att hon hade en liten spricka i gommen och det var gomspalt. Därför skulle hon få en special nappflaska för att kunna äta rätt, annars kommer det i hålet och det rinner ut i näsan.
Och amningen fungerade inte riktigt som det ska för hon inte hade tillräckligt med vakum för att ta rätt tag och suga. Hålet som gör så hon inte får tillräckligt med vakum, så läkaren skickade remiss till Sahlgrenska, då ska vi få träffa en team och dom ska få göra bedömning om hennes gomspalt, blir ev operation. Men vi ska först göra bedömning och se vad de säger. De är specialister på läpp/käk/gomspalt på sahlgrenska sjukhuset.
 
Då ville läkaren att vi skulle stanna en natt till för att hon ska lära sig dricka ur special nappflaska.
Sagt och gjort, stannade kvar och nästa dag skulle vi väga henne. Hon kom ut med sina 3700 gram och i lördags vägde hon 3290 gram så hon hade gått ned mer än 10% så det var inte så bra, de ville vi skulle stanna kvar för hon måste äta upp sig, vi stannade kvar, till söndag, vägde igen men hon hade bara gått upp 10 gram på en dygn, stanna en natt till. Bara 10 gram igen så totalt 20 gram på 2 dygn, läkaren sa vi skulle höja till 80 ml nu för hon måste upp ännu mer. Så vi ökade till 80 ml ersättning och i tisdags hade hon gått upp 50 gram på en dygn. Så hon blev godkänd. Vi fick åka hem med gumman.. Det var vemodigt men samtidigt skönt. Det var jättegoa barnmorskor/sköterskor som jobbade där. De var hjälpsamma och omtänksamma, är väldigt nöjd med bb där.
Jag hade det härligt men jobbigt samtidigt för jag hade/har massor av hormoner så det är jobbigt med såna hormoner men det är härligt att vara Auroras mamma.
Vi har en väldigt mysig tid, vi myser och gosar massor. Vi lever i vår egen bubbla och glömmer bort alla måsten... :P
 
Men iaf så kom Andreas föräldrar och hämtade oss på bb, vi åkte förbi Andreas mormor för hon ville träffa Aurora. Hennes första barnbarnsbarn. :)
Vi åkte dit en stund, sen åkte vi och handlade lite, åkte hem så njuter vi att vara föräldrar till prinsessan. :)

Imorgon ska vi till Mölndals sjukhus igen för vägning och hoppas att hon går upp rätt mycket nu. :)
 
Våran älskade prinsessa.. Allt för dig och din storebror Anton.
 
Nästa vecka kommer min älskade pojke Anton hit med min pappa och Mimmi, blir jätte roligt! Vi får också besök av Auroras faster från Stockholm. :) Dom alla längtar efter å få träffa Aurora. Anton är väldigt ivrig och glad över att få träffa hans lillasyster. Blir så roligt!
 
 
 
 
Kommentera (1) st

Kommentarer
sundarii

Det kommer bli så bra! Hojta när ni varit på bvc. Looova! <3

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: