18 dagar gammal.

2013-05-12 . 16:22:06 . Allmänt

Jisses, hon är nu 18 dagar gammal. :o
Hon var alldeles ny nyss. Nu är hon snart 3 veckor gammal och åh, hon är så go liten goding!
De senaste dagarna har varit mycket nu, i onsdags kom min svägerska, tåget var flera timmar försenat så hon var här vid två tiden på natten så vi alla satt och åt te och mackor och så fick hon mysa med Aurora innan vi sov. Sen var det bara att gå upp några timmar senare för min pappa och Mimmi och Anton var snart här. :) De kom och fick mysa med gumman med. Anton... Han avgudar verkligen hans lillasyster kan jag lova. Han är så stolt storebror. :D
Sen kom Andreas föräldrar så fick våra föräldrar äntligen träffas efter nästan 4 år. ;) Dom har nu en sak gemensamt, samma barnbarn. :)
 
Sen åkte morfar+bonusmormor, farmor och farfar så det var vi fyra och gumman härhemma. Vi myste och myste massor. :) Tog en promenad i regnet och det var så jävla skönt kan jag lova. ;)
I fredags kom bvc sköterska hit på hembesök så vi vägde gumman och pratade också om olika saker. Är jätte nöjd med bvc sköterskan, hon är go och lättsam. :)
Är glad att vi fick just Camilla. :)
Sen var jag ju så trött å Anton å Linda gick ut för att spela fotboll. Jisses va Anton gillar Linda. De pratade massor om fotboll och Anton gillade verkligen det. :)
Jag stannade inne med gumman å somnade en stund. Fy va trött jag var/är. Haha.
 
Igår åkte min lille prins hem och idag åkte Linda hem så nu är det helt tyst här.. Tomt utan dom. Hihi. <3
 
Ska snart passa på å diska när gumman sover hos sin pappa. Idag blir det alltså lite städ dag och tvättdag.. Blää men va fan, måste ju ha rena kläder och så har vi fått/köpt flera bebis kläder till Aurora så ska tvätta dom sen får hon använda dom.
Fick en rött/vitt randig sjömansklänning av gammelfarmor och en t-shirt och shorts av gammelfaster och kusiner, sen fick hon en väldigt mjuk och skön body, shorts och en solhatt av bonusmoster Malin+Alex och kissemissen Dolly. :) Morfar å Mimmi gav henne en röd babysitter. Sen fick vi också en 3D hand/fot avtryck till Au. :)
Det är roligt att hon får kläder av våra släkt och vänner. <3
 
Har köpt lite kläder från next, helt underbara kläder som jag är så kär i.
Dom är självklart till Aurora. :P
Next har sååå fina kläder! Jisses och till bra priser. Klicka på namnet så kommer ni till hemsidan. :)
Next är från England. :)
 
 
 
Vi hörs! :)
Kommentera (0) st

Så konstigt det kan bli.

2013-05-06 . 23:20:36 . Allmänt

Poff! Allt var borta efter Aurora kom. :o
Innan mådde jag skit, hade grymt ont i ryggen och jag orkade inte ens gå till mataffären som ligger typ 50 meter härifrån.
Jag grät ofta för jag inte orkade vara gravid mer..
Havandeskapsförgiftning som gör så jag måste ha täta kontroller hos mvc, ville verkligen gå på lång promenad med Andreas men orkade/kunde inte. Kunde inte diska/laga mat ståendes och orkade ingenting.
Men nu sen Aurora kom så var allt borta, jag mår hur bra som helst, min kropp orkar så mycket mer. Nu diskar jag glatt, städar å plockar undan, går å handlar. :P Idag hade vi tid hos bvc å jisses va vi tokstressade. Jag sprang nästan. Haha. Vi ville undvika ta bussen för smittorisk när hon är nyfödd så vi vill undvika ta bussar och bvc är ganska nära, tar ca 20 min att gå. Idag hade vi tid kvart över ett å vi gick hemifrån vid ett tiden å vi sprang nästan. Haha.
Har inte ont i ryggen, dock gör det smått ont i snittet men jag är grym, klarar av det kanon. :D

Jag är så glad att vi har våran lilla dotter här hos oss nu. Går mer än gärna promenader, imorgon blir det storstädning medan gumman sover så ska vi gå runt slätta damm imorgon. Blir mysigt!
Älskar mina älsklingar, våren och livet!
Kommentera (0) st

Del 2

2013-05-02 . 22:59:18 . Allmänt

Tänkte passa på fortsätta skriva medan gumman sover... Hon lär vakna snart igen så jag skyndar mig. :P
 
Ja, vi hade tänkt åka hem i fredags-lördags men det blev inte så. I fredags gjorde vi läkarundersökning och då upptäckte läkaren att hon hade en liten spricka i gommen och det var gomspalt. Därför skulle hon få en special nappflaska för att kunna äta rätt, annars kommer det i hålet och det rinner ut i näsan.
Och amningen fungerade inte riktigt som det ska för hon inte hade tillräckligt med vakum för att ta rätt tag och suga. Hålet som gör så hon inte får tillräckligt med vakum, så läkaren skickade remiss till Sahlgrenska, då ska vi få träffa en team och dom ska få göra bedömning om hennes gomspalt, blir ev operation. Men vi ska först göra bedömning och se vad de säger. De är specialister på läpp/käk/gomspalt på sahlgrenska sjukhuset.
 
Då ville läkaren att vi skulle stanna en natt till för att hon ska lära sig dricka ur special nappflaska.
Sagt och gjort, stannade kvar och nästa dag skulle vi väga henne. Hon kom ut med sina 3700 gram och i lördags vägde hon 3290 gram så hon hade gått ned mer än 10% så det var inte så bra, de ville vi skulle stanna kvar för hon måste äta upp sig, vi stannade kvar, till söndag, vägde igen men hon hade bara gått upp 10 gram på en dygn, stanna en natt till. Bara 10 gram igen så totalt 20 gram på 2 dygn, läkaren sa vi skulle höja till 80 ml nu för hon måste upp ännu mer. Så vi ökade till 80 ml ersättning och i tisdags hade hon gått upp 50 gram på en dygn. Så hon blev godkänd. Vi fick åka hem med gumman.. Det var vemodigt men samtidigt skönt. Det var jättegoa barnmorskor/sköterskor som jobbade där. De var hjälpsamma och omtänksamma, är väldigt nöjd med bb där.
Jag hade det härligt men jobbigt samtidigt för jag hade/har massor av hormoner så det är jobbigt med såna hormoner men det är härligt att vara Auroras mamma.
Vi har en väldigt mysig tid, vi myser och gosar massor. Vi lever i vår egen bubbla och glömmer bort alla måsten... :P
 
Men iaf så kom Andreas föräldrar och hämtade oss på bb, vi åkte förbi Andreas mormor för hon ville träffa Aurora. Hennes första barnbarnsbarn. :)
Vi åkte dit en stund, sen åkte vi och handlade lite, åkte hem så njuter vi att vara föräldrar till prinsessan. :)

Imorgon ska vi till Mölndals sjukhus igen för vägning och hoppas att hon går upp rätt mycket nu. :)
 
Våran älskade prinsessa.. Allt för dig och din storebror Anton.
 
Nästa vecka kommer min älskade pojke Anton hit med min pappa och Mimmi, blir jätte roligt! Vi får också besök av Auroras faster från Stockholm. :) Dom alla längtar efter å få träffa Aurora. Anton är väldigt ivrig och glad över att få träffa hans lillasyster. Blir så roligt!
 
 
 
 
Kommentera (1) st

Vinnare!

2013-05-02 . 22:38:20 . Allmänt

Vi har en vinnare till gissningsleken! ;)
Det är nämligen Tessan Lundin som kom närmast de rätta svaret.
Hon trodde den 24 april och 3800 g och 51 cm lång.
Aurora kom den 24 april, var 3700 gram och 50 cm lång. ;)

Grattis sötnos! Du får en stor kram, synd bara du bor i Norrköping men när(om förhoppingvis) vi ses så ska du få megakram! ;)
 
 
 
 
Kommentera (0) st

Allt rullar på. <3

2013-05-01 . 19:57:52 . Allmänt

Idag är gumman en vecka gammal. Tiden har gått så fort! :/ I en vecka har vi bara myst. matat, bytt blöja, sovit och myst massor med våran lilla älskling.
Vi kom hem igår från bb och då har vi varit där sen onsdags. 
Ja tänkte berätta lite om stora dagen. :D Om gumman fortsätter sova nu så skriver jag, annars fortsätter jag annan dag. :)

Den 24 april va det en stor dag, jag var inte så nervös, gick upp tidigt och duschade sen fixade vi oss lite så kom hans moster Gill och hämtade oss. Hon körde oss till Mölndals förlossning. Vi skulle vara där halv 9, men vi kom typ 20 min tidigare. Gick in å mötte vår barnmorska Martina. Hon va super go! Vi fick en rum, sen kom tolken och jag fick byta om till sexiga sjukhuskläder och sen förberedde hon mig, fick kateter, tvättade magen och fick mediciner, dropp och nål.. Sen pratade vi å väntade å väntade.. Sen kom narkos sköterska in i rummet och ställde några frågor, sen sa han att de håller på å städar i oprummet så vi skulle in om 5-10 min..
 
DÅ började jag bli nervös. :P Sen kom läkare, sköterskor in å sa att det var klart nu, skulle gå in i op rummet.. Fick sätta mig å böja mig som en banan för de skulle sätta in spinal... Jag kämpade å försökte hålla mig nere så mycket som möjligt. Svårt var det med en stor mage. Haha. ;) Narkosläkaren kunde inte spruta in i rätt ställe, hon försökte 2-3 ggr å det gjorde ont! Sen kallade hon in annan narkosläkare och då kom han och gav mig spinal, på första försöket. :P Fick direkt lägga mig och då började alla fixa slangar, blodtryckmätare och nålar.. Upp med skynke och så. Sen kollade hon om jag kände någonting... Jag känner något men ändå inget.. Då började jag känna att de rörde på något, så att min mage hoppade och så.. Fick veta att de redan börjat.. Kändes obehagligt för de rörde runt å kändes som de rörde runt tarmarna och så. Haha.
Sen plötsligt sa tolken att fostervattnet hade forsat ut och hamnat på golvet och sen sa hon att läkaren sa grattis så hade de tagit ut henne. Barnmorskan tog henne och torkade av henne och sen fick Andreas klippa av navelsträngen och han fick henne i famnen och kom till mig, visade för mig. Det var en härlig känsla, en bebis som öppnat ögonen och tittade runt hela tiden och sög på finger och var lugn.. Jag skakade så, mina händer skakade å jag hade svårt att vara stilla, fick röra henne och hålla i hennes hand, de sydde ihop mig och sen var vi klara, åkte ut i korridor så jag fick ha henne hos mig en stund, sen fick jag åka upp till uppvaket, det var plågsamt kan jag lova! Jag var irriterad å ville till bb för att vara med min dotter. Jag tjatade på personalen i uppvaket att jag ville ner till bb NU. Då var klockan ca 2-3 tiden då fick jag äntligen åka ner till bb. Andreas kom med Aurora och barnmorskan å hämtade mig. :)
Åkte ner till bb och fick ha henne hos mig heeela tiden, hela kvällen. Så mysigt!!
Min älskade dotter.
Efter några timmar gick jag upp och rörde på mig, nästa dag gick jag runt som vanligt.. Lite svårt å tro att jag var nysnittad. Haha. :P
 
Jag fortsätter sen, gumman börjar gny lite nu..
 
Hejs svejs
 
Kommentera (1) st