Glad påsk!

2013-03-30 . 14:37:11 . Allmänt

Kommentera (0) st

Snaaart så!!!

2013-03-29 . 15:33:21 . Allmänt

Jag har så ont i händerna och fötterna. Har inte rekordsvullna fötter/händer men det gör förbannat ont i dom...
Gör så ont när jag ska ta tag i något med händerna... Mår illa när jag ligger ner...
Det kliar på magen... Mina ögon är grusiga.... Har djävulskt ont i benen, och det känns som bebisen kommer ut när jag går.... Vill bara stupa ner och sova, sova, sova och sova hela tiden...
Varför kan man inte göra det egentligen? Jag KAN ju gå å sova och sova hela tiden bara om jag vill... Men jag  gör det inte... Vill inte missa något haha...
Som tur så har det kommit några serier/filmer som vi ska kolla på så jag strejkar en stund från måste-göra-ärenden...
Tur att det är påsk så det är många ställen som är stängt så jag slipper gå dit. Haha. Men veckan efter påsk är det nya tag och många måste göra ärenden... Usch, vill inte tänka på det... Sen är det bara att vila i 1.5 vecka typ å sova så mkt jag kan så bebis kommer... :)
Bebisen kommer ju om under 4 veckor nu...
Jag vill bara sova och samla all krafter inför bebis ankomst... :)
 
Glad fucking påsk på er... :)
 
Ja, en gnäll inlägg men det ska ni skita i. Ert val å läsa min blogg ju... :)
Kommentera (0) st

Svullen som en gris!!

2013-03-28 . 22:28:03 . Allmänt

Jag är så L E S S!!! Hahaha.
 
Jag känner mig så svullen överallt, mina fötter/vader har börjat bli svullna och det gör ont i dom, fingrarna är inte smala och långa nu längre, de ser korta och tjocka ut nu... Haha. Jag har alltid haft smala och långa fingrar men inte nu längre.. Usch..
Saknar ha min ring!! Men den får hänga vid halsen hela tiden nu. :)

Idag monterade jag å min lille prins bebissäng och han var så duktig! Nu är den bäddad och fin. Är nöjd. :D
 
Har haft Anton här hos oss och det var oturligt för jag var på sjukhuset hela dagen igår och halva dag idag. Fy va jobbigt det var när Anton åkte hem. Jag fick ju vara på special mvc, samtal med läkaren om förlossningen. Det blir kejsarsnitt. :) Skönt så jag slipper oroa mig för förlossningen. Sen skulle jag göra ctg men ctgt blev inte godkänt av maskinen och gjorde en gång till, men nej. Barnmorskan bara tog mig upp till specialförlossningen å jag va förbannad. Visste ingenting å ville fan veta vad som händer å vad jag ska göra!?
Hade inte tolk, jag bokade aldrig en för skulle bara göra ctg trodde jag. Jag blev ledsen och då kom en läkare och pratade med mig, blev lugn och gjorde ultraljud. Allt såg bra ut. Gjorde ctg igen men den blev inte godkänd heller. Jag blev så irriterad men läkaren sa det var ok att åka hem till Anton. Så jag tog första bästa taxi hem och var hemma efter 15 min å myste med Anton. <3 Men jag måste tillbaka för att göra nytt ctg så åkte tillbaka imorse och gjorde ny ctg, den blev äntligen godkänd efter 54 min! Ctg håller alltid på i en timme om den inte blivit godkänd men min hann bli godkänd efter 54 min så gissa hur glad jag var. :D Men skulle träffa läkare om 1,5 timme så fick vänta å vänta, sen kom tolken och läkaren, pratade snabbt. Han sa att han var nöjd med allt, ctg och gjorde ultraljud igen. Allt såg jättebra ut å han var nöjd så de släpper mig. Jag behöver inte gå dit igen för göra ny ctg men om jag känner minskade rörelser å så, då ska jag ringa till dom å åka in.
Men nu är jag så glad. Är så nöjd. :) Köpte en påskägg till sötnosen, åkte hem och gömde ägget så fick Anton leta efter den. Hihi. Sen umgicks vi hela dagen å pratade, bjöd på mat sen började vi fixa me sängen och så måste de åka hem. Fy va ångest man fick... :(
Men han ska vara här när bebisen kommit då får han lära känna bebisen. :) Tänker söka ledighet för honom på hans skola så han får vara hos oss lite.
Mammas lille älskling. <3
 
Snart kommer älsklingen hem, då tror jag att vi ska äta lite kvällsmat och dricka te och kolla på nån film sen sova.... :)
 
 
GLAD PÅSK TILL ER!!!
Kommentera (1) st

Det händer saker som man inte vet om...

2013-03-24 . 18:28:59 . Allmänt

Det händer saker hela tiden som vi inte vet något om...
 
Sen 2008 har jag haft en bra kontakt med en kvinna, brukade alltid ringa och prata med henne om allt.
Vi smsar, har skickat brev och ringer..
Fram tills julas/nyår så pratade jag med henne och fick ny nr av henne och jag ringde henne några ggr sen jan till nu. Men hon svarade aldrig, svarade inte på mina sms heller så jag blev fundersam, hon brukade alltid svara i tfn eller på mina sms men hon gjorde aldrig det.. Ville så gärna prata med henne och bara prata..
 
Idag gick jag in på facebook å tänkte skriva till henne å fråga hur hon mår och så.
Jag förstår inte varför jag inte var inne tidigare och skrev??
Som sagt, gick in i hennes sida idag och såg att många skrev vila i frid....
Va fan? Hon dog i januari... Jag blev stum, känner mig så tom... Vad ska jag göra?
Vi hade inte gemensamma vänner eller något så jag inte kunde få veta att hon gått bort. :(
 
Det känns så tomt, jag vet inte vad jag ska säga... Vem ska jag prata med nu?
Jag brukade prata med henne som jag inte pratar med någon annan om...
Och nu vem ska jag prata med? Vem ska jag ringa till?
Det är så ofattbart att hon gått vidare till andra sidan nu... Och det hände för mer än 2 månader sedan...
Vad fan ska jag tänka.. ?
 
Känner mig så tom....
 
Trodde inte det skulle bli så här... Men vem fan tror det egentligen??
Kommentera (2) st

2013-03-23

2013-03-23 . 18:10:36 . Allmänt

Åh va skönt det känns nu kan ni ana!!
Har gjort klart nästan allt! Bara att invänta att sängen blir snustorr så ska vi montera den å bädda den. :D
Idag kom svärföräldrarna över, de skulle köra oss till östra sjukhuset. Jag skulle till antentalmottagningen(tror det hette så) och ta nytt ctg. Vi skulle vara där kl 9, skit trötta var vi allihopa. Haha.  Men iaf, så gjorde jag ctg och det var godkänt å gick jättebra. Läkaren sa det såg bra ut men hon sa att jag skulle återkomma igen på onsdag. :/
Jag har en tid till spec mvc på onsdag så efter det ska jag in till dom och ta nytt ctg.
Usch, dom sa ju innan om ctgt var godkänt idag då skulle/kan dom släppa mig men nu säger de att ctgt är godkänt å fint men ändå ville dom jag skulle tillbaka på onsdag å att jag skulle komma in om jag känner att bebisens rörelser förändrats eller minskat då skulle jag ringa å komma in igen.
Nu när det är 5 veckor kvar så känns det irriterande, liksom bebisen kan lika gärna komma NU! Haha.
Självklart är jag glad att dom vill min å bebis´s bästa men de gör mig bara orolig.. Men ja, ctgt var ju jättebra och hjärtat slog fint. Tappade kontakten ofta på slutet då bebisen vaknade till och rörde på sig mycket så ctgt tappade kontakten. Skitunge.. Haha.
 
Men iaf så var svärföräldrarna här å körde oss dit, sen åkte vi å handlade mat. Hem och de passade på att hjälpa oss, först fikade vi sen hjälpte de oss. Vi målade klart sängen, äntligen! ;) De andra ställde upp väggskötbordet. Blev jätte perfekt! :) Sen fixade vi småsaker, bytte gardiner, ställde upp whiteboardtavla, la alla bebis lakan, filtar och så i skåpet och allt är klart nu. Fy fan va skönt!!!!!! Kan jag lova. Haha. Sen fixade vi tacos. Mums!
Sen åkte dom hem och jag tog ett varmbad å jag somnade.... :S Haha. Nu sitter jag här å är trött, har väldigt ont i fötterna, svullna härliga fina fötter.... :(
 
Åh, jag vill ha vår bebis här nu!
Känner några som börjat ploppa ut bebisar nu. Tre bebisar på en dygn. :D
Åh va roligt!! Snart är det mitt tur.

Jo förresten så köpte jag hallonbladste idag, ska testa å hoppas den är god. Den har många bra effekter i slutet av graviditeten till amning. :)
Ska testa den idag å se om den är god, ska börja med 1-2 koppar te/dag nu, sen höjer jag. :)
Man får börja dricka den från vecka 35.
 
Usch, jag vill sova nu... Men nej för tidigt för det så jag får vänta några timmar till. :D
 
Go kväll!
Kommentera (0) st

Varit FÖR mycket nu...

2013-03-22 . 14:51:02 . Allmänt

Idag är det en riktigt slappar-dag å jag har inte gjort något annat än äta, sova, titta på film och internet.
Allt började i söndags, jag gjorde mycket i helgen och sen fick jag hemska förvärkar på natten mot måndag, hade sååå ont i längdryggen, magen och vaknade varje timme av smärtan. Sen avtog det ca vid nio tiden på morgonen i måndags. Var så mör och mådde dåligt, senare på kvällen fick jag plötsligt feber. :(
Mådde så dåligt, och så kände jag inget av bebisen.. Jag blev orolig, natten mot tisdag sov jag såklart dåligt med och gick upp innan 6 på tisdagsmorgonen, jag åt frukost och bebisen vaknar alltid och hickar alltid efter frukosten och så, rör alltid på sig men det gjorde inte den så jag ringde förlossningen, de ville jag skulle åka in till kvinnokliniken som öppnar kl åtta. Bara å pallra sig dit, var först på plats och fick göra ctg. Hjärtat slog fint, högt puls men det slog ialllafall. Ctgt var inte godkänt av maskinen. Fick träffa en läkare, gjorde ultraljud och undersökningar.. Pratade och så, hon sa att bebisen var normalstor, väger ca 2,5 kg. Dock har jag mycket fostervatten, det var därför sf måttet va stor.
Sen kom en annan läkare och gjorde ultraljudet igen för den andra kunde inte mäta riktigt så det gick bra andra gången, sen fick jag göra ctg igen. Och den blev inte godkänd heller, så läkaren ville att jag skulle stanna kvar på special bb över natten för att hålla koll på mig å bebisen. Så jag åkte hem och  hämtade lite kläder och så, åkte tillbaka och gjorde nytt ctg, inte godkänt denna gången heller. Fick ett rum på special bb, sen kom Andreas dit, gjorde nytt ctg igen. Inte godkänt heller. Även om hjärtat slog och jag hade lite sammandragningar.
Så på onsdagsmorgonen tog dom nytt ctg, sa att jag inte fick äta något förräns ctg är godkänt.. Och fick lämna blodprover. Jag blev orolig å frågade varför jag inte fick äta???

Barnmorskan sa att det var säkerhetsåtgärd, om ctg inte va godkänt då skulle det bli akut snitt.
Jag fick först panik och tänkte massor olika tankar.. Vad fan händer??? Jag har inte målat klart sängen?? Jag har allt hemma men har inte monterat sängen? Har inte bäddat?? Har inte satt upp väggskötbordet ännu?? När? Var? Hur?
Grät och mådde dåligt, var mest chockad å inte alls förberedd!
Jag bad Andreas komma hit på en gång. Jag hade inte träffat läkaren än, så han kom hit så snabbt han kunde, jag bad honom ta med bebisfilt, lite kläder och snuttefilt IFALL det skulle bli snitt.
Sagt och gjort, så var han hos mig.
Väntade på tolk så kom tolken och vi gjorde ultraljud igen. Flödet och allt såg bra ut. Bebisen passade på å vinkade när vi kollade ultraljud. Ville bara hälsa hej till mamma. ;)
 
Sen kom läkaren och sa att ctg var godkänt!! Jag blev så lättad, MEN.. Blodprovet var inte så bra, det var lite högt. Läkaren sa att de tog prover för ämnesomsättning. De trodde jag hade hög ämnesomsättning därav min och bebis höga puls.
Fick stanna ännu en natt till! Jag blev så ledsen, vill HEM!! Vill inte stanna kvar.
De sa om blodprovet inte va godkänt imorgon(torsdagen) då skulle det bli snitt inom 1 dygn.
Så ja fick stanna kvar, fick lämna prover igår, de stack mig 3 ggr. :( Undersköterskorna misslyckades och barnmorska lyckades ta blod, gick jätte segt att få ut blod men det kom iallafall. Nu har jag fyra härliga små hål i armarna... Suck..
Sen kollade vi ctg, det var godkänt och så kom läkaren å sa att allt såg bra ut. Provet var bra.
Jag slapp snitt och fick åka hem. Gu va glad jag blev, hatar verkligen att ligga på sjukhus. Fy fan säger jag bara... Fick sjukresa hem och min sötnos tappade varmbad till mig så jag satt där ett tag å det var så SKÖNT!!
Låg i soffan å kollade på tv, orkade ingenting. Och så nu har jag ofta sammandragningar, inte regelbundna men får det oftare nu, innan fick jag kanske bara från 1 till 3 stycken på varje kväll men nu kommer det flera och på dagen, kvällar. Speciellt när jag går upp ur soffan eller gör något så får jag sammandragningar.. Suck.. Inte smärtsamma sammandragningar, det gör ont ja men man kan klara av dom typ. :)
 
Fick ny tid till imorgon, ska göra nytt ctg på kvinnokliniken. Blir det godkänt så släpper dom mig. Fick även ny tid till spec mvc på torsdag för prata med läkare om förlossningsplan.
Så bebisen kommer iallafall inom 5 veckor.. Spännande, efter de dagarna vi varit på bb så har det fått mig att vakna till. Jag menar, vi vet vi ska ha barn och så, men när jag låg på bb så kändes det mer verkligt, jag ska ha barn. Alltså barnet kan komma när som helst, det är nära nu.. Det känns riktigt nära.. Jag tror inte jag kommer gå till vecka 40.. De skulle igångsätta mig om det blir vanlig förlossning eller kejsarsnitt så blir det tidigare. Blir nog aprilbarn.
 
Nu känner jag mig lugn, jag är ju hemma. <3
Men i helgen tänkte vi måla klart sängen och sen sätta upp väggskötbordet så det blir gjort. Sen när sängen blivit riktigt snustorr så ska vi bädda den med... Så allt är klart... :)
 
 
Mycket tankar och känslor... Herregud, det är ju dags snart!
Vårt älskade barn kommer snart.
Då kan jag säga att jag ÄR tvåbarnsmamma.. Mina älsklingar!!!
 
Kommentera (0) st

2013-03-16

2013-03-16 . 23:25:28 . Allmänt

Idag fick vi besök av svärföräldrarna och de var här i flera timmar, eller snarare jag och svärmor. :)
De kom hit vid tolv tiden, vi började dagen med fika, de hade köpt med sig fika. Gott var det, sen var det dax att börja jobba. ;) Vi gick ner i källaren och hämtade alla bebiskläder så fixade Andreas å hans pappa skräp som ska slängas... Jag och svärmor satt och sorterade alla kläder, lakan och filtar, gosedjur så vi ska tvätta dom. Skulle tvätta dom ikväll men vi pallade inte. För mycket å göra idag, bokade om tiden till imorgon istället... :)
Sen skulle vi fixa lite, möblera om och så.. Andreas å hans pappa åkte till hans moster för hjälpa med en sak.
Jag och Pia fixade sovrummet och hallen, nu är det jättefint i hallen och tomt i sovrummet. Haha, ska ju ha bebissäng där sen så det blir trångt igen. ;)

Sen kom dom med maten, blev pizza för mig och sushi för dom andra. :)
Sen skulle vi fixa väggskötbordet men måste köpa en grej innan vi ställer upp den så får vänta med den.. Suck. Haha.
 
De åkte hem och då la vi oss i soffan, jag somnade så gott. Fy fan va trött jag är i kroppen och det gör djävulskt ont i ena sida av rumpan och neråt i benet, jävla ischias säger jag bara... Tog ett het HET bad och skulle ta mig upp ur karet, herrejävlar va ont det gjorde. Vet inte om jag kommer bada igen nu.... :( Förra gången med Anton hade jag ischias och det var tufft! Kunde inte gå, måste ha kryckor. Och nu har det börjat igen. Blir orolig, vill kunna gå!!
Men lugnt å fint... Det är över SNART!
 
6 veckor kvar tills vi får se våran älskling.
Oh my..... Det har ju gått jätte fort! Jag var ju precis nyplussad...
Jag var bara i vecka 6... Nu är jag i vecka 34..

Hjälp! Haha, men det ska bli jätte spännande. :)
Har lärt känna några underbara människor via graviditeten och ska träffas i sommar, så det blir en kanon sommar tror jag. :)
 
Nu ska jag ta lite pepsi max och luta mig bakåt och kolla på skräckfilm..
 
Hejs svejs!
Kommentera (0) st

Men alltså.... Orka..

2013-03-16 . 22:57:22 . Allmänt

Jag är så trött på att läsa tidningar, tidningarna överdriver ju jämt.
Nu såg jag i aftonbladet om prinsessan Victoria grät vid en begravning..
Men allvarligt talat.... Victoria är ju mänsklig! Ja, mänsklig. Förvånande????
Man sörjer vid begravningar och då kan man gråta, varför måste man förstora det hela och ta bilder på prinsessan när hon fäller några tårar?
Aftonbladet har inget liv...
Idioter, visst tillför de bra nyheter också men låt människor vara ifred...
Brad Pitt, Paris Hilton, m.m är ju också människor så de har lika rätt att ha privatliv som vi.
Är man känd så visst, det finns alltid paparazzifotografer och skvallerblaskor om dom.
Men de vill nog ha lite privatliv också skulle jag tro...
 
Tidningarna förstorar det hela, blir så jävla trött på det..

Ändå läser jag aftonbladet... Suck... Haha...
 
Go kväll!
Kommentera (0) st

Nu tar jag helg!!!

2013-03-15 . 13:41:27 . Allmänt

Jag har förvisso helg hela tiden men ändå.
Nu va tandläkarbesöket avklarat, gick bra men var jobbigt att sitta där för jag inte klarar av att ligga på rygg för det känns så obehagligt å man får svårt att andas. Tolken stod bredvid tandläkaren och gjorde andningsövningar med mig. Haha, men tur att hon var med annars skulle jag få ännu mer panik pga jag ligger på rygg. Usch.
Men nu hoppas jag på att slippa gå dit fram tills sept. :)
 
Tänkte gå och sova en stund men nä, skiter i det...
Ska iallafall ta upp bebiskläder så ska sortera dom sen tvätta dom imorgon. Åh va roligt det ska bli. :D Jag avskyr att tvätta och det är alltid Andreas som tvättar nu för jag inte orkar gå och det är tungt för mig men nu är det bebiskläder, då måste jag kämpa. Haha. :P
 
Ha en härlig helg ni allihopa!!!
Kommentera (0) st

Ska nog sluta...

2013-03-15 . 09:46:42 . Allmänt

Jag blir så less på mig själv. Att jag aldrig lär mig! Haha.
Jag har ju gjort tand operation förra året och fick tänder lagade och så, nu är det fint och tandläkaren hade sagt att jag skulle låta bli sega godis som kola och sånt..
Jag tänker ja jag äter ju aldrig kola annars så det är lugnt... :)
Men vad jag inte tänkte på är ju att colanappar och gott och blandat surt är också segt.
Förra gången gick min fyllning av pga cola nappar, och fick ny fyllning.
Igår gick det av igen!! Men i en annan tand. Fy fan va irriterad jag blir!! Haha.
Fick en tid nu kl elva så jag ska dit.. Usch, jag har ju tandläkarskräck och trodde jag skulle slippa gå dit förräns höst men nej nej, självklart ska jag dit nu... Suck....
Men ärligt, hellre gå dit och fylla på ny fyllning än ha ont för jag började få ont igår kväll och det gör fortfarande ont så det är lika bra att pallra sig dit, har hellre ångest och gråter när jag är hos tandläkaren och får det fixat än ha ont. Nej nej, att ha tandvärk är ju värre än att föda barn... För det FINNS smärtlindring och hjälp när man föder barn, men när man har tandvärk så känns det väldigt svårt att bli av med det, man måste gå till tandläkaren då. 
Tack tack för jag har nödvändig tandvårdskort så jag inte betalar för tandläkarbesök än 300 kr för vanlig läkarbesök och uppnnår till 1200 så får jag frikort inom vården. :) 
 
Nä, dax å fixa mig lite så drar jag om 14 min...
 
Hejs svejs.
 
Kommentera (0) st

Tips på olika maträtter?

2013-03-14 . 16:04:57 . Allmänt

Jag börjar bli less på att tänka på vad vi ska äta.
Jag har försökt göra nya maträtter som vi inte brukade göra.
Kycklingtortilla blev jätte lyckat iallafall, sen har vi testat olika mat.
Jag var så dålig på att laga mat innan, när jag bodde ensam så åt jag typ aldrig middag.. TYP.. Självklart har jag ätit middag men det har oftast blivit smörgåsar. Sen jag flyttade till Andreas så har jag ätit middag varje dag och då mådde jag bättre, men iallafall..
Vill inte ha för stark mat, vill ha lagom och inte FÖR svårt att göra.... :)
Andreas ska också tycka om det. Jag också såklart...
 
Jag har så dålig med inspiration så att jag bestämde mig för att vi skulle äta tonfiskröra med kokta grönsaker(jag) och vitlöksbröd idag...
Jag kollar på icas hemsida och kollar efter deras matvecka men jag har aldrig gillat deras tips och maträtter. Haha.
Jag är ibland kräsen, ibland inte...
Jag äter inte, inte ärtsoppa, bönor och sånt.. :)

Ge mig tips, tack!
Men inte med bönor eller ärtsoppa för då spyr jag... Haha.
Kommentera (1) st

12 mars 2013

2013-03-12 . 20:29:44 . Allmänt

Idag kände jag mig lite bättre iallafall, fick saker gjorda härhemma även om det gjorde ont i ryggen. :)
Jag är så galet sugen på att fixa babysaker NUUUUU!
Men jag får vänta, Andreas jobbar ju varje dag och jag kan inte bära saker och fixa massor..
Imorgon ska jag iallafall fortsätta måla resten av spjälsängen. :) Har alltid målat i balkongen men nu pallar jag inte av det för det e svinkallt så jag ska måla inne i köket imorgon. :P
Sen i helgen kommer ev Andreas föräldrar å ska hjälpa oss slänga skräp och då ska vi bjuda på fika. Sen tänkte jag typ imorgon eller på torsdag ta upp allt bebiskläder och sortera och boka tvätt så vi får tvätta dom i helgen. :D
Eftersom Andreas är ledig så tänkte jag passa på å fixa lite i helgen. :) Montera byrån och tvätta bebiskläder så ska vi lägga allt i byrån. Blir mysigt och bra!! Vi får se om han och hans pappa ska ställa upp väggskötbordet i helgen eller inte.
 
Jag var inte så orolig i förra graviditeten och monterade allt typ 2-3 veckor innan Anton kom. Men denna gången är jag orolig om bebisen skulle komma tidigt å om vi inte hann fixa allt innan. Näää det får inte bli så! Det måste vara 100% klart innan bebisen kommer. Haha.
Har typ allt nu! Gött som fan, eller ja blöjor och andningslarm kvar men de fixar jag nästa vecka.. :D

Ja, då får det bli så! I helgen ska vi tvätta all bebiskläder! Åh.. Det är så roligt! :D Ska även ta gamla kläder från Anton också och sortera storlekar och tvätta allt. Ska bli roligt att använda dom igen och minnas. Hihi.
 
Åh va jag längtar!

Snart är det dax. :D
 
Bebisen håller nog med, för just nu hoppar hela magen och det är nog trångt därinne nu. Stackarn... <3
 
Anton är en stolt storebror ska ni veta. :)
Nu är jag också orolig för älskade Anton. Han har haft ofta ont i magen och efter julas bestämde vi att kolla upp det för det ska inte vara så här.
När han var liten så var han inte ofta sjuk, han var oftast förkyld bara men inte jobbiga sjukdomar förutom vattkoppor och förkylningsastma. Och nu när han blivit äldre så börjar han bli sjuk ofta och sist var det lunginflammation och han har haft ont i magen ofta och äter dåligt. Blir riktigt orolig för honom, mammas lille prins. :( Igår ringde jag till hans vårdcentral och sa att Anton måste ju få hjälp och bli riktigt ordentligt undersökt!! Hon sa vadå menar du med riktig undersökning?? Men skit, skämtar du med mig eller??? Ja, ta fler prover och kolla inuti magen!! Hon sa att de ska hjälpa Anton och de ska få en tid till läkarbesök igen.
Usch, vissa vårdcentraler är sååå dåliga!! Vår närmaste vårdcentral här är skit dålig tycker jag, eller snarare läkare som är det... Han tar inte mig på allvar och brydde sig inte och sa att det är så och så. Sen trodde han inte på mig att jag hade ont, och allt besvär jag hade var jävla gallsten och läkaren trodde det var ångest och att jag inte hade ont! Usch fy!! Nä sen bytte jag till en annan vårdcentral som var så så så mycket bättre! Skit läkaren frågade mig senast om vad felet var, så sa jag att det var gallsten.... Han sa bara jaha...... Idiot.... Jaja, haha.
 
Nä men hoppas Anton får hjälp nu snart! Mammas prins ska må bra!
 
Kommentera (1) st

Detta här är fan ingen dans på rosor....

2013-03-11 . 15:46:11 . Allmänt

Jag orkar inte mer, vill inte mer!!
Jag blir så ledsen, jag mår skit på dagarna och har så ont i ryggen och på kvällarna får jag grymt ont i höfterna och så när jag går upp. Måste oftast få hjälp att ta mig ur soffan..
Jag kan inte ens ta en härlig promenad, jag vill kunna njuta av våren och ta en härlig vår promenad med Andreas.
Har inte gått på promenad sen höstas för jag inte kunnat. Bor i tredje våning utan hiss så det är tufft varje gång jag går upp. I lördags skulle jag hämta pizza, det ligger typ 50 meter härifrån och normalt tar det några minuter att gå dit, men i lördags fick jag så jävla ont i ryggen så jag fick stanna flera ggr på vägen hem. Det tog ca 20 minuter att gå dit och tillbaka. Jag orkar inte!!
All jävla hormoner, ryggvärk, förvärkar, illamående och halsbränna.. Allt allt!!!
Det är 51 dagar kvar nu, men det känns som en evighet dit...
Jag vill kunna gå normalt och må bra som jag gjorde innan. Nu känner jag mig bara gnällig, grinig och ledsen hela tiden.. Jag vill orka åka ut och träffa kompisar och så, men jag orkar bara inte... Har för ont och jag mår skit av det...
 
Men förhoppingvis är det mindre än 51 dagar, nästa vecka ska jag till spec mvc och träffa en läkare och prata om kejsarsnitt. Hoppas verkligen jag får beviljat...
Då blir det mindre än 51 dagar.. Blir ett april barn isåfall..
 
Usch fy fan, nu fick jag avreagera mig lite och det känns lite bättre nu....
 
Hejdå....
Kommentera (2) st

Har lust men har inget att säga...

2013-03-07 . 23:43:05 . Allmänt

Det lät ju knasigt. Haha.
Jag ville skriva och skriva men vettefan va jag ska skriva om... Jahapp... Får försöka ändå.... Haha...
 
Har varit segt nu, har känt mig lite lite förkyld och lite hostig. Men inte jobbig förkylning som kräver nässpray och värktabletter typ. :) Hoppas jag slipper iaf.. Haha.
Börjar känna mig trött nu... Hoppas verkligen inte det är hb. Vägrar äta järntabletter och har sluppit äta det, är i vecka 33 nu och har haft bra hb värden varje gång. Ska till mvc imorgon så jag får kolla upp det. Alltid lika roligt att gå dit.. Kolla magen, mäta och kolla blodtrycket, lyssna(känna) på hjärtljud. Värsta är att ge blodprov även om det bara är en stick på fingret... HATAR att ge blodprov, oavsett om det är bara en stick i fingret eller armen.. Kommer behöva lämna en rör blodprov om 2 veckor för att kolla om jag skapat antikroppar mot bebisen, är rh- så får kolla upp det. Sist var jag i vecka 26 lr nått då hade jag inte skapat antikroppar iaf. Skönt. :) 
Kanske bebisen blir också rh-? Anton är det iallafall.
 
Sen ska jag till spec mvc den 20 mars så jag får träffa en läkare och prata om ks.. Blir nog jättebra. Hoppas jag... Haha. Är sjukt nervös nu för jag inte vet något om hur det blir, om hur min förlossning blir... Om jag blir beviljad kejsarsnitt eller om det blir vanlig förlossning... Usch... 7 veckor kvar nu och tro fan att jag blir nervös. Vill veta hur det blir å då kan jag planera lite innan... Usch... Haha.

Har nu målat två delar av spjälsängen och det är två små delar kvar som ska målas... Det blev svart.. :) Snygg va den iaf.. Hehe. :)

Skötbordet är klart iaf. Har en brio vegga väggskötbord och vi är supernöjda, fick den av kära svägerska så nu har vi allt typ.. :) Har tillomed fixat en gosedjur och en snuttefilt. Nu är det klart tror jag... Eller ja bara blöjor kvar typ och flaskställ men typ såna små saker bara. :) Stora och dyra saker är klart iaf. :D
Älskade barn, nu är det fritt fram! Du får komma nu om du vill... ;)
Eller ja efter vecka 35 men du är lika välkommen nu! <3
 
Eller tja, måste nog vänta lite till iallafall, då vi ska montera och möblera om i sovrummet och hallen och sen kommer storebror Anton i påsklov så ska han få hjälpa mig montera sängen och bädda sängen. :)
Han längtar så... :D Han är lite grinig för han vill att bebisen ska komma NU. Han vill inte vänta... Haha. Han säger att det är långt kvar och att bebisen ska komma NU.. Mammas älskling..

Ja, i veckan hörde min syster av sig. :O Ovanligt... Och hon sa att våran mamma skulle ha födelsedagsfest på lördag i en lokal, hon fyller 60. Och då blev jag irriterad för hon kunde ha hört av sig i god tid innan så jag kunde fixa tågbiljetter och så.. Nu är det sista minuten så jag inte hinner. :( Idag ringde jag till hennes äldreboende och pratade med en av personal där, hon hade hört om mig och om vem jag är, och sa att det var jätte roligt att jag ringde och att jag skickar blommor till mamma. Jag blev så ledsen för jag saknar min mamma.. Och min mamma glömmer ju saker och varje gång vi åker dit så gråter jag alltid en skvätt för jag tycker det är så jobbigt att se mamma, alltså inte att se mamma utan att hon är sjuk.. Hon kan gå, prata och kan teckenspråk och som vanligt men det är hennes minne.. Hon upprepar allt hela tiden, är rak på saken och hon är ärlig av sig. Hon backar inte för att säga va hon tycker.. Hon vet inte att man inte ska säga så, typ.. Hon glömmer vem min Andreas är. Hon frågar varje gång vem är du till honom.. Och ibland tror hon att Anton är Robin..
Jag tycker det är jobbigt, jag ÄLSKAR min mamma, det ska ni verkligen veta... Men det gör så ont att se henne sån. Men det är inget hon har valt.. Hon har inte valt detta här.. Det är bara hennes sjukdom som gör att hon blir sån, inte vad hon egentligen är..
Min älskade lilla mamma. Vi kommer nästa gång vi är i Norrköping...

Kommentera (1) st

Samhället förändras...

2013-03-06 . 17:58:49 . Allmänt

Såg denna på facebook och kan inte mer än att hålla med!
Jag överlevde!! Wow. ;)
 
Till alla barn som överlevde 50-, 60-, 70- och 80 talet
Först så överlevde vi att födas av Mammor som rökte och drack under graviditeten.
Dom tog magnecyl och alla möjliga läkemedel samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.
Efter detta trauma blev vi lagda på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.
Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.
Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol. bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag.
Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska.
Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta.
Vi åt muffins, Mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i filen. Inte blev vi överviktiga för det! För att:
VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!!!
Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var
tända.
Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!!
I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna.
Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.
Vi hade inga Playstation, Nintendo, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV:n, inget surroundljud, CD-spelare, inga MOBILTELEFONER, DATORER inget Internet eller MSN Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!!
Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder!! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.
Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord och inte fortsatte maskarna att leva i magen!!
Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.
Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem.
Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, dom som
inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen OTROLIGT ELLER HUR!!??
Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. Dom var faktiskt lagens högra arm!!
Denna generation har faktiskt fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin.
Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya ideèr. Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!!
Om du är en av dem så:
GRATTIS!!
Du kanske vill dela med dig av detta till andra som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan ADVOKATER och MYNDIGHETER reglerade ditt liv för 'DITT EGET BÄSTA'??
Kommentera (1) st

Längtar och längtar....

2013-03-03 . 02:05:43 . Allmänt

Jag längtar verkligen tills sommaren är här!!
Jag suktar efter såå många olika mat nu som jag inte ska äta under graviditeten.
Mest av allt är det lufttorkad skinka!! Visst man kan äta dom nu men måste frysa dom i 3 dygn innan jag äter dom pga bakterier. Men palla... Haha.
 
Ölkorv, salami, lufttorkad skinka, brieost, mozzarella, inlagd strömming... Åh...
I sommar jävlar ska det njutas!
 
Nu är jag less på att tänka på mat, alltså man får tänka på vad man ska och inte ska äta..
Jag vill bara kunna äta allt och njuta av stunden..
 
Då får vi hoppas att bebisen inte får ont i magen av det jag äter när jag ammar..
Ja men det återstår att se då.. :)

Men sommar, åh sommar... Sitta utomhus och njuta av värmen, sol och kall pepsi max...
Sitta hemma hos min pappa å Mimmi eller mina svärföräldrar och bara njuta av att vara där.. Jag gillar att sitta ute i altan under skuggan.. Det är så mysigt...
Min pappa och Mimmi hade ett stort typ partytält men av trä. Och jag gillade sitta där i värmen och under skuggan med datan, satt där flera kvällar med min bror, då det var kolsvart ute och vi hade en lampa där och det var fullt med myggor och vi satt där under filtar och pratade, kollade datan.. Det va så mysigt...
Sen har det inte varit så då jag alltid haft barn med mig så jag sitter inne på kvällar för Antons skull. :) Han gillar inte somna ensam så brukar alltid vara jag eller Andreas eller båda som sitter i samma rum tills han somnar.. :)
Rätt mysigt ändå... Sen på dagarna är vi alltid ute och myser..
Hos Andreas föräldrar är det alltid mat och fika utomhus. Lika mysigt det. Anton måste följa med dit någongång. :)
Ska bli så mysigt. Mysig sommar ska det bli!
Hoppas på att träffa nya mammor i sommar som jag lärt känna med. :)

Usch fyfan, sitter här inomhus och det är 3 mars, känns som det är långt kvar till våren men vi får tänka på att det varit plusgrader i några dagar i rad nu, även nu på nätterna. Just nu är det 3 grader plus..
Skynda dig, våren tack!!!!
 
Vill ha vår NU och sommar NU!
 
        
Kommentera (4) st