Före och efter

2012-04-29 . 01:39:06 . Allmänt

Så, idag(igår) tog jag en ny bild.
Så här kommer den. :)

Minus 22,4 kg.

Kommentera (2) st

Hataratthittapåenrubrik

2012-04-27 . 17:40:04 . Allmänt

Ja idag är det FREDAG!!!! Jag älskar fredagar. För då vet man att man är LEDIG och man kan faaan ta sovmorgon å bara skita i allt måste-göra-saker. =D
Jag har långledighet nu iaf. Idag är jag ledig å är ledig fram tills onsdag då börjar jag igen. =)

Idag va jag på Itrim och tränade och såklart vägning. =)
Jag va taggad till max!! Men iallafall så va de dax för vägning och jag va inte såå nervös, men jag förväntar mig alltid de värsta. Haha. Ja jag har för stora krav på mig själv. =S
Jag har dåligt självförtroende, så jag har "ovana" att tro att jag INTE kan.
Därför förväntar jag mig alltid de värsta.
Men iallafall!!
Det stod 84,8 kg! =D Jag har inte vägt så här på JÄTTELÄNGE!! Jag har säkert vägt mig flera ggr men jag minns aldrig hur mycket jag vägt(jag tror jag förträngt dom minnen), jag har alltså gått ned totalt 22,4 kg på lite mer än 3 månader. Hur sjukt är det!? =D =D

Men.... Jag tycker själv att det är svårt att se på mig själv om jag verkligen gått ned. För jag har fortfarande mage, och det är den som jag har svårt för och vill ta bort, men den har minskat mycket och det märker jag på mina kläder. Men ändå lurar ögonen mig. Jag tänker jag är ju lika stor om magen som innan?
Men då omvänder jag tankarna lite, jag tänker ofan. Har jag verkligen varit så stor!?

Jag tog en bild idag på mig, men jag är tveksam om jag ska lägga upp den nu för det va inte samma kläder på bilderna då är det svårare att se. Mina linnen/tröjor är för stora nu så att det ser ut som jag är fortfarande stor om magen fast det är jag inte under linnet.. Hoppas ni förstår va jag menar. Hehe. Jag skulle ha tagit en tajt linne till bild i början så jag kan se tydligt men jag tog ju en t-shirt. Haha. Skitsamma. =)

Jag har 11 kg kvar till min målvikt!!! =D Sen ska jag nog gå ned 3 kg till för att vara på min rätta vikt.
Målvikt är 73 kg och jag kommer börja med 73 kg sen går jag nog ned till 70 kg sen får det räcka.
Jag vill inte vara FÖR smal. Vill ha sådär småhull. Typ små kärlekshandtag.

Idag va jag hos tandläkare. Min tandläkare var nöjd, det är bara smååsmåå hål kvar men det fixar vi nog utan narkos. Min tandläkare ska vara pappaledig i 6 månader så jag ska få ny tandläkare. Det ska nog gå bra. Ska dit den 2 juni å laga lite. Å i maj ska jag till tandhygienist å ta bort tandsten.

Tog bort stygnen med. Fan va ont det gjorde första gången. Jag fick backa lite, efter lite paus så tog dom bort det. Det kändes ingenting efter andra försöket. Men så JÄVLA SKÖNT att bli av med stygnen kan jag säga!! Haha.

Snart dax å gå ner till tvättstugan. Tvättar från 17.00 och har rummet å torkrummet för mig själv tills när jag vill. Sista tiden är 17.00 till 21.00 å jag kan ha kläderna kvar i torkrummet tills inatt då Andreas kommer hem. Han får göra de värsta, bära upp kläderna. ;) Hahaha. Min goa karl är stark som en bamse björn! <3
Eller nä, de värsta är ju att VIKA kläder! FY FAN säger jag bara. Haha.





Hejsan svejsan
Kommentera (4) st

.

2012-04-26 . 18:06:46 . Allmänt

Snart är det maj. Tänk er. =S Det var ju jul nyss!! Haha.
Men härligt att det är vår. Jag som längtat såå! :)

Jag måste tvätta fönster men hinner aldrig för när det är fint väder så är jag på Iris Hadar, när jag är ledig/hemma så regnar det, då kan jag inte tvätta fönster. Men imorgon hoppas jag på fint väder!

Sen operationen har jag inte gjort mycke faktiskt.
Jag ville träna men skulle helst låta bli att träna efter op så jag tränade inte förra veckan. Men i måndags satte jag igång. Det va faktiskt skönt kan jag påstå! :) Det va skönt att svettas ordentligt och tisdags fick jag träningsvärk på ENA vad.. Bara en... liksom...? Haha. Har fortfarande ont idag men mindre än igår. Tränade ändå igår trots värken.
Imorgon är jag LEDIG! Då är det träning och vägning! ;) Men hjälp! Efter det ska jag till tandläkare. :(
Jag ska på återbesök och ta bort stygnen! Jag kommer att kräva bedövning när dom ska ta bort stygnen. Haha.
Jag har fortfarande ont, men inte lika mycket som förra veckan. Jag kan äta utan att ha ont hela tiden.
Men jag har ont i käkarna/bihåle på grund av tänderna som dom tog bort. Jag får ofta huvudvärk när jag har ont i käkarna. Jobbigt. Jaja, ska som sagt dit imorron så jag får prata med dom.

Men de värsta är iaf gjort, nu är det bara smååååå saker kvar. :)

Jag var förresten i Örebro i helgen hos min underbara son.
Vi hade rolig helg och han va så go! <3 Min lille älskling.

Det blir dax snart igen då är det öppet hus och utvecklingsamtal. Jag fick hem papper från hans skola, utvärderingar(kan man säga så?). Han är så duktig i skolan. =D Han är duktig på matte. =D Hans favoritämne är matte. Haha. Det har han INTE fått från mig. ;) Men jag är så himla stolt över honom! Stoltare än en tupp kan vara!

Herregud, snart har han sommarlov sen börjar han i andra klass! :O Nääääää. Andra klass!!
Min lille pojke är ingen bebis nu längre. Jag kommer ihåg när han började på dagis. Och sen 6års gruppen och 1 klass. NU ska han börja ANDRA klass! Snart blir väl Anton 18 år. =( Haha. Nä vill inte tänka på det! Han är och förblir mammas pojke.

Vet ni vad han vill bli??

FOLKRACEFÖRARE. ;) Han vill bli som hans pappa.
Han har varit med i "folkracevärlden" sen han va nyfödd så han älskar folkrace.
Och han tycker mycket om en flicka. Hihi. Jag tror det är hans flickvän. Dom har känt varandra sen dom gick på dagis och nu är dom grannar så han brukar prata om henne. Gu va sött. Hihi.

 

 


Kommentera (0) st

.

2012-04-17 . 19:42:39 . Allmänt

Nu känner jag att jag orkar blogga lite.
Igår va det hemskt. Eller inte så hemskt men ändå.
Igår morse vaknade jag tidigt och vi va på Östra sjukhuset och träffade narkossköterska. Hon sa att det blir lite försenat.. Irriterande tänkte jag men efter 10 min kom hon och sa det va dax. Gött mos. Haha.
La mig och pratade lite, sen gav dom mig sömnmedel och fan va obehagligt det kändes. =S Benen domnade och hjärtat slog fort. Jag kände mig hög och sen plötsligt somnade jag.

Efter en antal timmar så vaknade jag på uppvaket och allt va klart. Andreas va på väg. Jag fick åka hem ca 1 timme efter jag vaknat. Jag va ganska pigg men slö. Sen åkte vi hem och jag har bara sovit, sovit och ätit sen sov jag igen. Idag är jag svullen och det gör ont i kinderna. Fick dra ut tre stycken tänder och det gör så ont.
Svårt att äta och gapa. Öm och svullen, men tacka vet jag Ipren. ;)

Dom hade fixat de värsta så nästa vecka ska jag på återbesök hos tandläkare och kolla upp dom och stygnen och se om dom ska fixa småsaker till. Men allt gick bra och som planerat.

Jag måste dock vara försiktig nu om jag ska äta "hårda" mat, som revbenspjäll, morötter.

Nu har jag uppdaterat lite. :)

Ni vet nu iaf att jag lever.

Kommentera (1) st

.

2012-04-15 . 23:49:10 . Allmänt

 

❤❤❤❤

 

 

 

❤❤❤❤


Kommentera (0) st

Inte alls taggad!

2012-04-15 . 21:36:51 . Allmänt

Inför imorgon!
Haha.

Imorgon är det dags.
Jag har väntat i 2 år.
Jag flyttade hit i feb 2010 och jag träffade tandläkare i Gbg å dom kunde inte göra nåt, dom skickade remiss till specialisttandvård på Sahlgrenska. Fick vänta i halvt år så fick jag äntligen en tid i maj förra året! Fick göra flera undersökningar, röntgen och så. Sen fick jag vänta pga kostnader som jag inte kunde stå för helt själv. Fick hjälp av min tandläkare och tandsköterska och min läkare att skriva ansökan/läkarutlåtande och det blev 2 olika ansökan, fick vänta från höstas tills jan. Då fick jag äntligen ett brev från regionens hus där dom skrev att jag beviljats intyg för tandvård så jag har nu gratis tandvård(man ska betala för läkaravgift 300 kr till man uppnår högkostnadskydd 900 kr=frikort). Så jag fick stå i kö IGEN till Östra sjukhuset. För mer än 1 månad sedan fick jag äntligen en tid.
Det är IMORGON.

Jag är sjukt nervös! Jag var kolugn under helgen men samtidigt hade jag det i tankarna men när jag kom hem från Förlanda då började jag bli nervös och jag va spänd. Men nu har jag försökt slappna av.

Det kommer att göra ont imorgon efteråt MEN hellre ha ont 1-2 dagar än ha ont ofta. Och så blir det fixat.

Usch, ska vara där 07.40. Ska möta tolken utanför 5 min innan, sen 07.45 får ni tänka på mig. Då är det på gång.

Jag sa idag till Andreas ; fan va trött jag är. Sen sa han; men imorgon får du sova mycket..... Haha jättekul... Jag blir inte utvilad av det. ;) Haha.

Nä, tänk positivit! Det kommer att gå bra!

Jag har min älskade sambo vid min sida och min duktiga tandläkare som jag litar på.

Nu ska jag äta och dricka massor av vatten, för om 4,5 timmar ska jag fasta. =S
Kommer vara dööööhungrig imorgon. Jag har inte missat en-två måltider sen jag började på Itrim. Hur ska det gå till imorron!? Haha.

Nä men uppdaterar kanske imorron om jag orkar...

Ha e trevlig kväll å tänk på mej imorron mellan 07.45 till typ 13.00 då bör jag vara klar. Haha.

Hejs svejs
Kommentera (2) st

Snyggve

2012-04-13 . 23:39:02 . Allmänt

Jag är så snygg.............. ;)  Hahaha





eller hur? ;)
Kommentera (0) st

Jag är bäst

2012-04-13 . 17:22:02 . Allmänt

Så det så! ;)

Idag va jag på träning och vägning.
Jag tränade så hårt så jag svettades som fan, i hela kroppen. Haha.
Sen va det dax för vägning. Som jag fasat inför hela veckan. Jag ville nästan smita.
Jag va så skit orolig.

Jag tog djup andetag och gick in i rummet med Jeanette. Så vägde jag mig, jag tittade på väggen för jag vägrade se displayen. För jag va såååå tusen på att jag hade gått upp mer än 2-3 kg för jag fuskat 2 ggr. =S Vi återkommer till fusket sen.. Men iaf så jag stod där och hjärtat bankade hårt. Haha. Jag vet det är såååå löjligt men det ska ni skita i. Haha.

Jag tittade på displayen efter typ 20-30 sek och jag kunde inte se de tydligt då det är typ olik vinkel på den, men iaf så såg jag på Jeanette och visade tummen upp eller ner? Jeanette svarade inte direkt, hon bara log och visade mig reslutat. Jag trodde först det va 88 kg, men sen kollade jag igen och såg det va 86 kg.

Jag blev vääääldigt förvånad. Jag tänkte att vågen har fel! Den kan ju inte ha rätt. Det stämmer inte. Jag fuskade ju! Och min motivation va på noll. Men vågen va det inget fel på. Jag hade gått ned 2 kg sen förra veckan.

Jag blev så jävla nöjd! =D Jag förväntade mig att gå upp för det är vanligt att gå upp ca 1-2 kg när man börjar upptrappning(lunch och frukost). Men jag gjorde inte det. Jag gick NER istället. Är så sjukt glad!

Nu är jag jätte motiverad och glad!! Min humör är mkt bättre nu. Haha. ;)

Så nu på 3 månader har jag gått ned 20,7 kg, snart 21 kg! =D

Jag tänkte vara modig nu och skriva min vägningar här. Men jag skriver inte alla veckorna för då skulle de bli en lång lista. Haha.

Som vissa vet så är vikt känsligt ämne för mig så jag HATAR att prata om hur mkt jag väger för jag skämdes och mådde dåligt av det. Och innan vägrade jag skriva det men sa att jag kanske skulle göra det senare..
Just nu känns det fortfarande sådär men OKEJ för mig.

Min målvikt att börja med är 73 kg(då såg jag smal ut)
Mina vägningar:
Min målvikt är
Startvikt den 10 jan(dagen innan jag började med måltidsersättningar) - 107.2 kg
20 jan - 103.2 kg
6 feb - 99.0 kg
17 feb - 96.5 kg
9 mars - 92.9 kg
23 mars - 89.8 kg
5 april - 88.3 kg
13 april(idag) 86.5 kg.

Så jag har "bara" 13,5 kg kvar till min målvikt. *GLAD*


Itrim är ganska dyrt MEN HELT KLART VÄRT pengarna!!!

Goa och förstående personal som uppmuntrar och stöttar. Jag kan inte hitta bättre än dom!! :)



Nu ska jag äta sen baka frallor å att ta med till svärföräldrarna ikväll.

Trevlig helg!!!
Kommentera (7) st

Motivation på 0

2012-04-11 . 19:29:00 . Allmänt

Har varit sjuk i två veckor och då pausat från träningen och i måndags började jag igen och då kände jag att motivation verkligen är på noll just nu... Jag kämpade ändå och tränade och idag va de ännu värre. Haha..

Denna veckan har jag bara varit lätt irriterad och känslig. Trött och irriterad.
Tekniska saker och jag går inte ihop.
Min skit mobil, denna som jag köpte i höstas och den funkar som den ska ja men den är skit. Jag kan inte ladda upp bilder i facebook från min mobil. Det funkade sist slutet av feb och sen dess har det inte fungerat. Facebook eller mobilen kunde inte läsa bilden... Fan blir galen.

På ytan ser jag lugn ut men innerst inne kokar jag och är irriterad för småsaker.
Jag blir irriterad när jag sätter mig i bussen och så kommer det några barn och sitter framför mig med deras pappa och ungen sparkar och sparkar hela tiden så det låter som fan. Som föräldrar ska man väl säga till barn?

Jag tycker om barn, självklart. Men när dom sparkar och sparkar på stolar eller nått där jag sitter då blir jag irriterad.

Och så är jag galet sugen på mat! =S Haha.
Idag började jag med 2 måltider så nu äter jag frukost och lunch och 2 itrim måltider.
Imorse började jag med en lätt liten ostkaka med jordgubbar i kesella. De var sådär...

Jag har inte ätit bär på jätte länge och då smakade det för "surt". Haha. Jag är inte van vid det. Men imorrn tänkte jag ta fiberhavregryn och lite bär till. :) Fan oxå! Kom på att jag måste göra lunch till imorron.

Så jag drar nu....
Kommentera (2) st

Fusk?

2012-04-10 . 23:00:17 . Allmänt

Usch, det känns som att jag fuskar med Itrim.
Jag har ju bytt en till riktig måltid om dagen och efter det känns det som jag fuskar. Haha. För innan var det strikt, jag skulle INTE äta! Men sen plötsligt fick jag äta en riktig lagad måltid om dagen och då känns det som jag smyger och äter och sen får jag ångest. Haha.

Men nackdelen med att börja äta är att man blir sjukt sugen på MAT! Typ hela tiden. =S
Jag vill bara äta och äta, men det kan ju bero på annat men ändå. Hoppas det går över snart. Jag blir galen annars. Haha...

Jag fasar verkligen inför vägningen på nu fredag, jag är 99% säker på att jag gått upp nån kg för det är normalt att gå upp i början men sen går de neråt igen men ändå...

Jag är rädd för vägningen. Kommer inte att våga titta på displayen. Haha. Usch!
Vill inte!!!! =S



VILL INTE!!!!
Kommentera (1) st

Släng er i väggen

2012-04-07 . 17:00:35 . Allmänt

Burger King!! Jag tar bara Burger King när jag ska äta hämtmat för de är sååå god men min kycklingburgare va mycket bättre. =D

Idag gjorde jag min världens godaste burgare.
Nämligen kycklingburgare!
När jag gjorde den så såg den inte så god ut för jag skulle mixa den. Haha. Men iaf när den va klar och jag skulle ta min första tugga. Jag va så skeptisk men jag tog en ändå. O M G....... Den va godaste burgaren jag ätit och JAG som gjorde den! Haha. Jag är så förvånad att JAG, Moa Thaleman gjorde världens godaste kycklingburgare. Haha. =P

Jag åt inte bröd till den, jag hade istället salladsbädd och rödlök, tomater och tzazski(stavas?)


Munorgasm! Och så är den "nyttig". Fan va duktig jag är. Haha. :)

Nu ska jag gå ned och tvätta kläder. Värst är på kvällar då det är mörkt ute och då är källaren kolsvart och jag inbillar mig alltid att det är någon bakom eller framför mig när jag tänder lampan. Jag HATAR källare å vind! Jag tycker det är obehagligt att gå där när det är mörkt, jag ser ingenting när det är släckt och måste gå några meter sen trycka på knappen och sen står jag där och väntar på att lamporna ska tändas och jag står i en avlåååång korridor i källaren. Jag tänker ALLTID på skräckfilmer när jag ser rakt ut i korridor... Otäckt!! Haha.

Ne Andreas får hämta kläderna ikväll så jag slipper gå dit. Som tur är så blir det mörkt ca 8-halv 9... =P

Glad Påsk!
Kommentera (3) st

Påååååsk

2012-04-06 . 22:38:13 . Allmänt

Nu vare påsk. Tiden går fort! Haha.
Allt har rullat på, med Itrim och så.
Har inte tränat på 2 veckor för jag inte mått bra och denna veckan var jag hemma sjuk. Då kunde jag sova ut ordentligt och vila ut. Det var jätte skönt! :)

Jag har börjat äta nu, alltså bytt ut en måltid till riktig lagad måltid.
OH va jag njöt!!!

Jag började med tonfiskröra med massa sallad. Det va väldigt gott!

Jag fick liksom mun orgasm. ;)


Idag var det kyckling med ugnsbakade rotfrukter och hemmagjorda tzatski och sallad. Gud va gott!!! Imorron blir det kanske kycklingsallad eller tonfiskröra. =D

Vägde mig igår och hade gått ned totalt 19 kg. Snart 20 kg!!! =D Men det kan ta litet tag för jag börjat äta en riktig måltid om dagen så man KAN gå upp 1-2 kg men sen går man ned igen.

Förresten så ville jag svara på mitt hjärta Sundarii´s kommenterar.
Jag ska bli sövd för jag ska laga tänder. Jag har ju tandläkarskräck så jag fick en tid och ska bli sövd. Oroa dig inte, sötnöt. <3 Väldigt nervöst men skönt att det äntligen blir av! Har väntat i nästan 2 år!! Haha.

GLAD PÅSK och ät inte för mycket ägg annars får ni vädra! ;)
Kommentera (2) st

Allt kommer ikapp

2012-04-03 . 08:31:58 . Allmänt

Detta här är inte roligt!
Redan förra veckan kände jag mig lite konstig och hade ont i halsen/huvudet så jag skippade träningen under hela veckan.
Sen kom tjejerna i fredags så jag hade fullt upp under helgen, hade inte tid att vila och så. I söndags kom allt ikapp. Jag kände mig bakis fast jag inte druckit.
Så tungt i kroppen/huvudet. Igår sjukanmälde jag mig, och jag har INTE tid att vara sjuk!!! Men jag får lyssna på min kropp och VILA.

Fy fan, hatar detta här.

Dock är det bättre å vara sjuk nu än den 16 april då ska jag bli sövd..

Have a nice day
Kommentera (1) st